Leestijd: 1 minuut, 30 seconden.
Het feest week-end was dé gelegenheid bij uitstek om iedereen kennis te laten maken met de authentieke Portugese keuken. In afwachting van onze definitieve opening was dit evenement voor ons een geweldige avant-première.
De zon was van de partij en de sfeer zat er goed in.
Zon, zee en strand. De ideale uitvalsbasis om Portugal en een aantal van zijn lekkernijen voor te stellen aan de feestvierders. Portugal op je bord? Nenhum problema (geen probleem). Wij kozen voor volgende klassiekers;
- Venusschelpjes (Amêijoas à bulhão pato) ondergedompeld in een bad met olijfolie, knoflook, bladpeterselie, wijn, peper en zout.
- Heerlijke kabeljauwkroketjes (Bolos de bacalhau) hand gemaakt van kabeljauw, aardappelen, ei, knoflook, uitjes en peterselie.
- De wereldberoemde Pastéis de nata uit Belém , een zoete lekkernij die iedereen voorzag van de nodige suikers bij deze heerlijke temperaturen.
Uiteraard werden alle gerechten voorzien van een perfect uitgebalanceerd aanbod frisse dranken. Onze roots brengen ons terug naar het mediterrane Portugal, onze familienaam roept bij velen een warm nostalgisch gevoel op aan die heerlijke Portugese wijn. De befaamde Mateus wijnen konden dus absoluut niet ontbreken op de kaart.
Voor ons was dit weekend een geweldige ervaring! Bedankt aan iedereen die even bij ons op de rem ging staan, we hopen dat we jullie konden overtuigen van de rijkdom die de Portugese keuken te bieden heeft. Wij trekken even terug ons werkplunje aan om jullie zeer binnenkort te ontvangen bij Mateus Nieuwpoort, op de zeedijk in Nieuwpoort.
Até breve!
Tot binnenkort!